עמוד הבית » ניסוח ועריכת חוזים
ניסוח ועריכת חוזים
כאשר אנו ניגשים לערוך חוזה, אנו דואגים מצד אחד לשקט של בעל הנכס ומצד שני גם לדיירים. לפני הכל, אנו דואגים להקשיב לבעל הנכס. אנו לומדים ומבינים את הסטטוס של בעל הנכס בכל הקשור לדרישות ולצרכים שהוא מציב לנו. רק לאחר מכן, אנו ניגשים לכתיבת החוזה. מהצד של הדיירים, חשוב מאד שהחוזה יהיה סטנדרטי וגמיש כדי לא לייצר ולהעלות קשיים והגבלות מיותרות.
יחד עם כל הדברים האלה, אנו תמיד מקפידים על הדגשים הבאים בחוזים שאנו עורכים:
- מצב הדירה – יש לתעד את מצב הדירה בזמן כניסת דייר חדש. אנו דואגים לפרט באיזה מצב יש להחזירה. אם הדירה עברה ניקיון יסודי וצביעה יש לציין זאת בחוזה השכירות ולקבל את הדירה נקיה וצבועה. רצוי לציין באיזה צבע כדי שלא יהיו הפתעות.
- בעלי חיים – כעיקרון אנחנו בעד בעלי חיים. בדרך כלל בעלי חיים הם לא אלה שהורסים את הנכס אלא הדיירים. חשוב לציין בחוזה איזה בעלי חיים מורשים לגור בדירה (כלב/חתול) כולל כמות. כדי שלא יהיה מצב שהשוכר יפתח לדוגמא מספרת כלבים בדירה (מקרים שקרו). מאחר ולא צוין במפורש איזה בעל חיים רשאי להיות בדירה. רצוי לברר עם השוכר איזה בעל חיים ברצונו לגדל בדירה ולציין זאת המפורש, סוג בעל החיים, ומספרם.
בטחונות – יש מספר בטחונות שאפשר לבקש מהדייר וההבדל מהותי ביניהם
- שטר חוב – חתימה על שטר חוב על ידי ערב אחד או יותר. החתימה מחייבת את הצדדים בסכום מסוים שהוחלט מראש. סכום שאפשר לתבוע ברגע שהשוכר מפר את החוזה.
- ערבות בנקאית – סכום שהבנק סוגר לטובת המשכיר ולא ניתן למשוך אותו או להשתמש בו.
- צ’ק בטחון – צ’ק פתוח שניתן להשתמש בו אם השוכר אינו משלם לרשויות או אינו משלם שכ”ד.
- כסף מזומן – כסף הניתן למשכיר שמוחזר ברגע שהסתיים החוזה בין הצדדים ואין התחייבויות נוספות בין הצדדים.
תנאי עזיבה – חשוב לתת נקודות יציאה לשני הצדדים ולעשות זאת בצורה ברורה.
*הכותב אינו עו”ד ואין באמור לעיל כדי להוות ייעוץ משפטי